2011/10/31

Rajzok, LMBT illsztráció

Igen, megint jelentkezem, még mindig ma!

Van egy régóta dédelgetett álmom. Először is szeretek rajzolni, tanultam is, de érzem jövök ki a gyakorlatból a sok számítógépes feladat miatt. Elveszik az időmet, energiámat. Nagyon szeretem a manualitást, amelyik munkámba belefér, oda bele is viszem. Szeretek illusztrátorként is tevékenykedni, szeretek leképezni, absztrahálni dolgokat, helyzeteket, kérdéseket, érzéseket, gondolatokat... Szeretnék kialakítani egy saját, egyéni rajzi stílust, vagy akár többet is. Emellett régóta keresem a szerepemet a meleg világ protezsálásában. Nem vagyok hangember, legalábbis nem vagyok frontember. Nem ehhez értek. Viszont szeretnék a magam módján tenni valamit a meleg fiatalok érdekében. Tanultam reklámot, megtanultam hogyan öntsem közérthető és akár szerethető formába a gondolatot, tudom hogyan keltsek figyelmet. Ezeket felhasználva szeretnék egy képsorozatot csinálni, ami felhívja a figyelmet a melegek problémáira, érzéseire, a tabunak tekintett, de valójában nem biztos, hogy ijesztő helyzetekre, kérdeésekre, válaszokra, gondolatokra... Matricák, újsághirdetések, plakátok, netes hirdetések, bannerek, kitőzők, pólók formájában szeretném beszivárogtatni a köztudatba, szépen lassan egy brand-et kialakítva. Mindenképpen vidám, színes, üde grafikára gondoltam, még a nehezebb témáknál is, had érezzék az emberek, hogy nem félelmetes, nem rossz, nem ilyesztő, nem beteg ez a világ. Talán még füzeteket is összeraknék belőlük, vagy egy könyvet, ha az évek során elég sok jön össze és van közönségük.

Természetes, hogy félek. Félek, mert egyenlőre nem tartok a melegségem teljes felvállalásánál és félek, mert nem akarok kikerülni a frontra. Szétszednének. Egyébként sem képviselném jól a melegeket, erre megvannak a szervezetek és azok az emberek, akik tudják, hogyan csinálják. Azt viszont látom, mint vizuális kommunikációt tanult szakember, hogy nem elég hatékony a kommunikáció. Nem elérhető, nem hozza közel, azt aki bizalmatlan. Nem kerül ki a nyilvánosság elé. Nem kelt bizalmat. Sajnos.

Először csak ide a blogra töltenék fel képeket. Előszőr kísérletezek mindenfélével, szeretném, ha hozzászólnátok, elmondanátok, ha valami nem oké, ha valami nem egyértelmű, esetleg túl direkt, ha a stílus, vagy a hangvétel nem megfelelő, ha túl gyerekes, vagy ha túl komoly! Azt nem ígérem, hogy minden poszthoz csatolok egy képet is, pedig az lenne az ideális. Ebben az esetben kb. hetente születne egy-egy poszt, ami egy kezdő blognál elég szerény, vélemyényem szerint.

Van pár ötlet a fejemben, de szívesen veszek mindenkitől segítséget, hogy milyen témákkal foglalkozzak, hogyan tegyem érthetővé, elérhetővé a gondolatainkat, azok számára, akik elzárkóznak, akik tudatlanok, de tagadnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése