2012/10/22

Spontán Hollandia


Megleptem Gergőt repjegyekkel Eindhovenbe. Egy hétvégére megyünk, amibe beleesik november vége, december eleje. Láttam valahol a neten, hogy a Ryanairnél nagy akciók vannak. Az időpont és a helyszín is random jött, azt néztem, hogy olyan hely legyen ahol még egyikünk sem volt, és ahova olcsó a jegy. Volt nagy boldogság, aztán Gergő megkérdezte, hogy mi van Eindhovenben. Kiderült, hogy egyikünk sem tud róla semmit, azon kívül, hogy Hollandiában van... Másnap a munkahelyemen egész nap eindhoveni honlapokat bújtam. Kiderült, hogy döntőben van Helsinkivel a Világ design fővárosa címért. Szóval lesz mit megnéznünk. Egyikőnk sem volt még Hollandiában, de régóta szeretnénk eljutni. Kócsszörfinggel keresünk szállást. Az adatlapomon jeleztem, hogy fiú pár vagyunk. Úgy gondolom hogy ez így korrekt. Nem akarjuk megjátszani magunkat a leendő szállásadóink előtt, még két napig sem. Ha meg ott derül ki, akkor kínos, kitudja hogy reagál az illető stb. Amúgy is nyitott emberek regisztrálnak az oldalra, biztos találni köztük olyat, aki pozitívan áll hozzá a kérdéshez. Egyenlőre van három talánunk és rengeteg nemünk. Mindenki azzal utasít el, hogy elutazik pont akkor. Ettől függetlenül kedvesek, örülnek hogy kíváncsiak vagyunk a városukra ( ha tudnák, hogy véletlen esett a választásunk oda :) ... ), programokat ajánlanak, kérdezgetnek Budapestről, felajnlanak szállást máskorra. Írtuk, hogy viszünk ki kézzel készült meglepetést, ez többeket lázba hozott. Gondolkoztunk, hogy mit vihetnénk ajándékba, ami személyes, van köze Budapesthez és hozzánk is. Kaja, pia nem játszik, mert csak kézi poggyászunk lesz, és a repülőre nem vihetünk fel ilyesmit. Végül azt találtuk ki, hogy csinálunk egy mini szubjektív Budapest utikönyvet. Belevesszük a kedvenc helyeinket. Pékségeket, mindenféle kajáldát, boltokat, romkocsmákat, kiülős helyeket, galériákat, szobrokat, kávézókat, cukrászdákat, buszútvonalakat, design boltokat, vásárokat, parkokat, sétaútvonalakat, titkos helyeket... Mindről csinálunk fotókat, beletesszük a már meglévőket is, írunk ajánlókat, vicces sztorikat, kajákat, amiket ki kell próbálni, rajzokat, megjegyzéseket és össszerakom egy füzetbe. Jó lesz magunknak is, de később is, ha utazunk oda tudjuk adni új barátoknak. Ez azt jelenti, hogy a hetekben körbe kell látogatnunk minden helyet, amit szeretünk a városban :) Vicces lesz. Ősszel úgyis szépek a színek és a fények. Lehet pár helyet majd ide is kiteszek képekkel együtt.

3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Na, ez nem akar összejönni, akkor harmadjára: épp a helyszínen olvastam a bejegyzésed, és a ráadás az volt, hogy az utat félreszervezve volt egy plusz napom ott. Épp holland design hét van, a város telítve van rendezvényekkel és emberekkel. Készítettem fotókat, ha érdekel.
    Ha még nincs szállásotok, küldj egy mailt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, tökjó! Akkor te biztos tudsz tippeket adni, hogy mit érdemes megnézni. Igen, én is néztem, hogy pont lecsúszunk a design hétről :/ Kicsi a Világ!

      Törlés